Biokult tápszer 60 db 7245.-Ft

Bio-Kult egy nagyhatású probiotikumkészítmény-termékcsalád, amely kapszuláiban nagy dózisban tartalmaz az egészséges bélflórát helyreállítani, az emésztőrendszer egészségét és az immunrendszer erejét fenntartani képes, tehát az emberi szervezet számára hasznos baktériumtörzseket. A Bio-Kult használata biztonságos, a gyártás megfelel az ISO 9001:2008 szabványnak, a tesztelés pedig az UKAS által minősített laboratóriumokban folyik. A készítés során a baktériumokat törzsenként fermentálják, hogy biztosítsák az optimális növekedést, majd ezeket mikrokapszulává formázzák és liofilizálják. A gondos gyártási eljárás következtében kész termék szobahőmérsékleten tárolható, a kapszulák ellenállnak a gyomor savas környezetének.

Mit tartalmaz a bio-kult?

A készítmény 14 hasznos baktériumtörzset, kapszulánként mintegy kétmilliárd baktériumot tartalmaz, ezek:
Bacillus subtilis PXN 21
Bifidobacterium bifidum PXN 23
Bifidobacterium breve PXN 25
Bifidobacterium infantis PXN 27
Bifidobacterium longum PXN 30
Lactobacillus acidophilus PXN 35
Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus PXN 39
Lactobacillus casei PXN 37
Lactobacillus plantarum PXN 47
Lactobacillus rhamnosus PXN 54
Lactobacillus helveticus PXN 45
Lactobacillus salivarius PXN 57
Lactococcus lactis ssp. lactis PXN 63
Streptococcus thermophilus PXN 66

A mikrokapszulák az élő baktériumtörzseken kívül egy mikrokristályos cellulóz vagy E460(i) nevű tömegnövelő szert tartalmaznak, amely a legtöbb gyógyszeripari tablettában megtalálható. Az a szerepe, hogy a hatóanyagokat egyben tartsa, és kezelhető méretűvé tegye. A mikrobák ugyanis annyira kicsik, hogy önmagukban szabad szemmel nem is lennének láthatóak, így tömegnövelő szer nélkül nem lehetne őket szájon át bevenni. Ez az anyag nem bomlik le és nem szívódik fel az emésztőrendszerben, a szervezeten változás nélkül áthalad, így nincs is semmilyen hatása arra.

A külső kapszulák anyaga a növényi eredetű, félszintetikus HPMC (kémiai nevén hidroxi-propil-metil-cellulóz), amely lehetővé teszi, hogy a készítmény hatóanyagai elnyújtottan táródjanak fel. A HPMC a zselatin és glutén keverékéből készülő kapszulák vegetáriánusbarát alternatívája. A szervezet ezt az anyagot nem emészti meg, így nincs is rá hatással.