MSM 90 db 2500.-Ft

  • 100% MSM (metil-szulfonil-metán)
  • nem tartalmaz segéd-, adalék- és színező anyagokat
  • vegetáriánusok is fogyaszthatják

Az MSM (Methyl Sulfonyl Methane) egy természetben előforduló, természetes kénvegyület. A kén az egyik legfontosabb alkotórészünk. A kén minden egyes élő organizmusban jelen van, az élet feltétele. Megtalálható növényekben, állatokban és az emberben.Szinte minden egyes sejtünkben jelen van, legnagyobb koncentrációban a bőrünkben, hajunkban, körmeinkben, csontjainkban, izomzatunkban és az ízületeinkben található.

Testünk folyamatosan hoz létre új sejteket, ezért szükség van a folyamatos kén ellátásra, sőt korunk előre haladtával egyre több kénre volna szükségünk.Az MSM együtt dolgozik a vitaminokkal és aminosavakkal napi 24 órában.

Az MSM a kénfélék családjába tartozik, de nem szabad egy kalap alá venni a kéntartalmú gyógyszerekkel. Nem ugyanolyanok az ellenjavallatok, az allergiás reakciók, és nem okoz gáz illetve testszagképződést. Kiváló méregtelenítő és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően gyakran ízületvédő formulák összetevője.

A Kén hiánya a szervezetben enzim-kimerülést, szöveti,- és szervi elégtelenségeket, fizikai és pszichés stresszt, fáradtságot okozhat. Betegségek és korai öregedés kialakulásához vezethet.
Dr. Jacob, az MSM egyik első kutatójának véleménye szerint a szerves kén legalább olyan fontos a szervezetünknek, mint a C-vitamin.

  • Elősegíti a méreganyagok felhalmozódásának megakadályozását és a tápanyagok sejtekbe való felszívódását
  • Segítséget nyújt az ízületek, izmok gyorsabb regenerálódásához
  • Potenciálisan támogatja a kollagén képződését, így segítve elő az izmok, ízületek, a bőr, a haj és a körmök egészségét.
  • Inzulin komponensként segíti a sejtek glükózfelvételét az energiatermeléshez.

Előfordulása

Nagy fehérjetartalmú ételekben, például a halakban, húsokban és a tejtermékekben. Megtalálható friss zöldségekben, fűfélékben és nagy mennyiségben az esővízben.
Fontos tudnivaló: Az MSM az ételek feldolgozásakor és tárolásakor megsemmisül, ezért – hacsak valaki nem nyers húsokat és zöldséget fogyaszt – pótlásuk rendkívül fontos.
A glükozamin, a kondroitin és az MSM kombinálása erősíti egymás hatásait.

Metil-szulfonil-metánt (MSM) étrend-kiegészítő vegetáriánus kapszula
Ajánlott napi adag: 2×2 kapszula
Mennyiség a napi adagban: 3 kapszulában Metil-szulfonil-metán (MSM)* 1200 mg *-nem áll rendelkezésre ajánlott beviteli referencia mennyiségAlkalmazás: szétrágás nélkül folyadékkal lenyelve étkezés előtt.
Összetevők: metil-szulfonil-metán, kapszula (pullulán)
Kiszerelés: 90 db kapszula (45 g) gyógyszeres flakonban
Tárolás: száraz, hűvös helyen, napfénytől elzárva

Figyelmeztetések: A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tartandó!