Dr. Küronya Pál
Dr. Küronya Pál

Dr. Küronya Pál

Belgyógyász főorvos és gasztroenterológus


Időpontfoglalás : +36 30 161 2075

info@dunapartmedical.hu


Rendelési idő: hétfő délelőtt-délután

Bemutatkozás

A Pécsi Orvostudományi Egyetemen végeztem 1973-ban. Egyetemi éveim alatt belgyógyászat iránti érdeklődésem miatt az I.Belklinika tudományos diákköröse lettem.

Alfa-1 antitrypsin meghatározásával, klinikai vonatkozásaival foglalkozó pályamunkáimmal az Országos Diákköri Konferencia első helyezettje ill. rektori díjazottja voltam.

Több mint négy évtizedes kórházi munkámat az ajkai Magyar Imre Kórházban folytattam.
Belgyógyászatból, majd gasztroenterologiából szereztem szakvizsgát kiváló eredménnyel. Emésztőszervi endoscopiaban való jártasságomat Frühmorgen professzornál (Ludwigsburg) töltött gyakorlat alapozta meg.

Az emésztőszerv endoscópos vizsgálatai mellett (több mint 50.000 vizsgálat) számos funkcionális vizsgálatot vezettem be, melyek többek között a felszívódási zavarok korai kimutatására irányultak.

Magyarországon nagy beteganyagon elsőként mutattam be a Helicobacter pylori pathogen szerepét felső gastrointestinalis kórképekben.Hazai és nemzetközi fórumokon prezentáltam a H.Heilmanii-t valamint a H.pylori jelentőségét vérző recidiv duodenalis ulcusos betegeknél.
Gyomorrák-különös tekintettel annak korai állapotára- kimutatásával elért eredményeinket nemzetközi konferenciákon is bemutattuk (Róma, Isztambul, Madrid).

Munkám során folyamatosan a belgyógyászat átfogó ismeretére és gyakorlására törekedtem. Magas vérnyomás betegség, szívgyengeség, cukorbetegség és szövődményeinek kezelésén kívül a pajzsmirigy autoimmun betegségeivel a változókori panaszokkal,csontritkulással, gyógyszerek okozta májkárosodással,vérképzőszervi betegségek gyógyításával foglalkoztam.

Belgyógyászati osztályunk biztosított szakmai hátteret a helyi dializis állomásnak, így nagy számú vesebeteg kezelését is végeztem.

Párhuzamosan több mint tíz éves tapasztalatot szereztem a sürgősségi betegellátásban, valamint a fertőző betegségek területén.

l986-ban a belgyógyászati osztály vezető főorvosa lettem, majd a kórház tudományos igazgatóhelyetteseként is dolgoztam.

Egészségügyi menedzser alapismereteimet az USA-ban a Project Hope Millwood (Virginia) kurzusán sajátítottam el, majd l997-ben a Közgazdasági Egyetemen diplomás egészségügyi menedzser végzettséget szereztem.

1991 és 2000 között a belgyógyászati osztály vezetése mellett a kórház főigazgató főorvosaként dolgoztam.

Mint osztályvezető főorvos ill. főigazgató folyamatosan részt vettem az orvosképzésben, rezidensképzésben, szakorvos képzésben. Fontosnak tartottam a kórház területi ellátásához tartozó háziorvosok továbbképzésében való aktív közreműködésemet is.

Munkám során számos elismerében részesültem, ezek közül a Batthyány -Strattmann díjat (2008) , és az Ajka városért elismerést (2017) emelem ki.

Kiváló belgyógyász professzorunk, Magyar Imre gondolatait pályám során mindig magaménak vallottam:

„… orvos személyiségének vezető sajátsága a gyógyítás öröme és szeretete, vagy ha kutatásra alakalmas, ennek szeretete és leküzdhetetlen vágya, szerencsés esetben a kutatás vágya a gyógyítás érdekében.Kissé elcsépelt és hitelt vesztett szóval: a hivatástudat.”

Milyen esetekben forduljon hozzám?

Rendelésünkön munkatársaimmal igyekszünk ideális feltételeket biztosítani ahhoz, hogy a gyógyításhoz szükséges optimális orvos-beteg kapcsolat létrejöjjön.

Bizalommal fordulhat hozzám, ha szokatlan és megmagyarázhatatlan tüneteket észlel:

  • teljesítménye csökken
  • koncentráló képessége romlik
  • testsúlya túlzottan nő vagy csökken
  • alvászavarai vannak, nyugtalan
  • indokolatlan légszomj
  • szívdobogásérzés
  • izületi fájdalom
  • hasi panasz jelentkezik

Bármilyen belgyógyászati jellegű panasz és tünet esetén teljeskörű kivizsgálást végzünk, ami a részletes kórelőzmény felvételéből, a teljeskörű belgyógyászati fizikális vizsgálatból, és ha szükséges labor és egyéb alapvető műszeres vizsgálatok elvégzéséből vagy elvégeztetéséből áll.

Pontos diagnózis birtokában a gyógyszeres kezelésen kívül életmódra, étrendre vonatkozóan is részletes tanácsadásban részesül. Amennyiben ismert betegségeivel kapcsolatban bizonytalan, szívesen konzultálok, hogy állapotával, gyógyszeres és diétás kezelésével kapcsolatban pontosabb ismeretekre tegyen szert.

Komoly tapasztalattal rendelkezem testsúlytöbblettel küzdők diétás kezelésében.

Változókori panaszok,pajzsmirigy betegségek, csontritkulás, anyagcserebetegségek kivizsgálását is elvégezzük.

Amennyiben műtéti beavatkozás előtt áll, műthetőségre vonatkozóan is kaphat véleményezést,illetve segítséget a beavatkozásra való felkészülésben.