Dr. Szendrői Attila
Dr. Szendrői Attila

Dr. Szendrői Attila Ph.D.

Urológus szakorvos, egyetemi adjunktus


Időpontfoglalás : +36 30 184 9556

info@dunapartmedical.hu


Rendelési idő: kedd délután

Bemutatkozás

Budapesten születtem 1975-ben, nős vagyok, három gyermek édesapja.

Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumában kitűnő eredménnyel érettségiztem, és felvételt nyertem a budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karára. A Semmelweis Egyetem Tudományos Diákköri Konferenciáján két alkalommal is: 1998-ban és 2000-ben első helyezést értem el. Orvosi diplomámat “summa cum laude”, azaz kitűnő minősítéssel vehettem át 2000-ben.

A végzésemet követően a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikáján helyezkedtem el, és itt sajátítottam el a szakképesítésemhez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket. Kiváló minősítéssel szakvizsgáztam 2006 decemberében, és ugyanebben az évben az Európai Urológus Társaság urológiai szakvizsgáját megszerezve FEBU (Fellow of the European Board of Urology) minősítést is kaptam. Jelenleg egyetemi adjunktusként a klinika járóbeteg ellátó részlegét, a klinika húgyúti kövességgel foglalkozó munkacsoportját irányítom az egyik fekvőbeteg osztály osztályvezető helyettesi feladatkörének betöltése mellett.

Érdeklődési területeim az általános urológiai kórképek mellett a húgyúti kövek minimálisan invazív sebészi és konzervatív kezelése, valamint az urológiai daganatok. Ezen utóbbi témakörön belül a vesedaganatok prognosztikai tényezőit, radiomorfológiáját, az áttétképzés mechanizmusát, a here és hímvessző daganatok tumor markereit, a prosztata daganatok kalcium metabolizmusát és a húgyhólyag daganatok genetikai eltéréseit kutattuk az elmúlt 16 évben.

“A vesesejtes daganatok prognosztikai faktorai” címmel sikeresen védtem meg PhD téziseimet, ezzel PhD fokozatot szereztem 2010 januárjában a Semmelweis Egyetemen.

Az Uroonkológia című folyóirat olvasószerkesztőjének neveztek ki 2009 januárjában, majd a lap szerkesztője lettem.

„Érdeklődési területeim az általános urológiai kórképek mellett a húgyúti kövek minimálisan invazív sebészi és konzervatív kezelése, valamint az urológiai daganatok. Ezen utóbbi témakörön belül a vesedaganatok prognosztikai tényezőit, radiomorfológiáját, az áttétképzés mechanizmusát, a here és hímvessző daganatok tumor markereit, a prosztata daganatok kalcium metabolizmusát és a húgyhólyag daganatok genetikai eltéréseit kutattuk az elmúlt 16 évben.”

Tudományos tevékenységünket többek között az alábbi díjakkal jutalmazták:

  • a Magyar Urológus Társaság legjobb poszter díja, 2003, Szeged
  • Babics Antal díj, 2007, Budapest.
  • a Magyar Urológus Társaság legjobb poszter díja, 2009, Keszthely
  • az Európai Urológus Társaság legjobb poszter díja, 2011, Bécs

Hazai és nemzetközi folyóiratokban megjelent tudományos közleményeim száma: 69 Könyvfejezet: 3 Összesített impact factorom: 51,422 Független hivatkozásaim száma: 250 Hirsch index: 10

Tanulmányúton 3 alkalommal jártam Németországban a Friedrich Schiller Egyetem Urológiai Klinikáján, Jénában, ahol a vesesejtes daganatok csontáttéteinek genetikai hátterét tanulmányoztam. A vesekövek sebészi kezelését a Német Urológus Társaság 3 hónapos ösztöndíjával a hamburgi Asklepios Intézet Urológiai Klinikáján, valamint a Tudomány és Technika pályázatával a Marosvásárhelyi Egyetem Urológiai Klinikáján, és a Rómában szervezett flexibilis ureterorenoscopos továbbképzésen sajátítottam el. Tagja vagyok a Magyar Urológus Társaságnak, a Magyar Onkológus Társaságnak, a Magyar Uroonkológus Társaságnak, az Európai Urológus Társaságnak, és az Európai Kőbeteggel foglalkozó Társaság (EULIS) egyedüli magyar képviselője vagyok. Vezetőségi tagja vagyok az Uroonkológus Társaságnak.

Klinikai munkám kapcsán 2002 óta veszek részt a magyar, 2004 óta az angol és a német orvostanhallgatók képzésében. A szakorvos jelöltek és az urológus szakorvosok továbbképzésével 2006 óta foglalkozom.

Publikációk

Szendrői Attila publikáció eléréséhez kattints ide!

Riportok – Előadások