Koronavírus oltás utáni IgG ellenanyag teszt (magas érzékenységű szerológiai teszt SARS-COVID-2 oltás utáni IgG immunválasz mérésére)

A vizsgálat segítségével kimutatható, hogy az oltást követően kialakult-e már a megfelelő immunválasz a SARS CoV2 vírus ellen.

A teszt az oltás után kialakult tüske fehérje (spike-protein) ellenanyag szintjét méri, így a jelenleg Magyarországon elérhető összes oltás (Pfizer, Moderna, Szputnyik, Sinopharm, Astra Zeneca), valamint a már engedélyezett oltóanyagok (Johnson&Johnson, CoviShield, CanSino, CureVac) beadása után kialakult immunválasz mérésére alkalmas.

A mintavétel a kétdózisú oltások esetén (Pfizer, Moderna, Szputnyik, Sinopharm, Astra Zeneca, CoviShield, CureVac) a második oltás után egy héttel, az egydózisú oltások esetén (Johnson&Johnson, CanSino,) az oltást követő 4.-6. hét után javasolt. A vizsgálat vénából vett vérmintából történik.

A vizsgálat számszerű eredményt ad a szervezet által termelt ellenanyag szintjére, ami megmutatja az oltás nyomán kialakult immunválasz mértékét.

Az eredmény: 1-3 munkanap

A vizsgálat hatósági ára 11 000 Ft.

Koronavírus fertőzés utáni IgG ellenanyag teszt (magas érzékenységű szerológiai teszt SARS-COVID-2 fertőzés utáni IgG immunválasz mérésére)

A vizsgálattal a koronavírus fertőzés után a kialakult IgG immunválasz mérhető, amellyel megállapítható, hogy valaki átesett-e már a fertőzésen és már gyógyult, illetve védettsége van. Javasolt ismert, lezajlott fertőzés után az immunválasz erősségének megítélésére, illetve korábbi koronavírus gyanúját keltő betegség igazolására. Az ellenanyag a fertőzést követő 10. napon jelenik meg a szervezetben, az immunválasz egyénenként eltérő lehet, ezért előfordulhat, hogy ennél később mutatható ki.

Számszerű eredményt adunk ki referencia tartománnyal.

A vizsgálat hatósági ára 11 000 Ft.

Magas érzékenységű szerológiai teszt (SARS-CoV-2 ellenanyag (IgG + IgM) vizsgálat)

A legmegbízhatóbb fertőzés utáni ellenanyag teszt, amely nagy pontossággal mutatja meg, hogy valaki fertőzött-e vagy már átesett a fertőzésen és gyógyult, illetve védettsége van. A teszt nem alkalmas az oltás utáni védettség megállapítására, mivel a fertőzés utáni ellenanyag tesztek (IgM/IgG  és kvantitatív IgG) nem a tüskefehérje (spike protein) elleni ellenanyagot mérik, hanem a vírus specifikus nukleokapszid elleni ellenanyagokat. A tesztet laboratóriumi felszereltséget igénylő, magas érzékenységű ELISA módszerrel, saját laboratóriumunkban diagnosztizáljuk.

A vizsgálat díja : 19 000 Ft.

A vizsgálat eredménye általában 1 munkanapon (legfeljebb 3 munkanap) belül készül el.

SARS-CoV-2 ellenanyag (IgG + IgM) tesztünk esetében nem adunk ki számszerű eredményt. Ennél a vizsgálatnál pozitív, negatív vagy gyengén pozitív eredmény kerülhet a leletre és szöveges leletértékelést adunk hozzá.

A vizsgálat eredménye nem alkalmas a koronavírus elleni védettségi igazolvány kiállítására.